Yogalessen in de Patio

In de hatha yoga lessen wordt gewerkt aan ( het herstel van ) de balans tussen lichaam en geest. Middels adem beheersing, concentratie en asana’s ( yogaposes ) worden in het lijf vast gezette spanningen opgespoord. Rustige stretch oefeningen doen je bewust worden van vaak onbewuste spanningen. Ontspanningstechnieken helpen vrij gekomen spanning kwijt te raken.

De geest wordt helder en stil.

Voor wie is hatha yoga?

Voor iedereen die op een geheel nieuwe manier met zijn lichaam wil bezig zijn. Voor iedereen die van spanning af wil komen. Voor iedereen die zich bewust wil worden van verkeerde reflexen; wil leren omgaan met spanning.

Voor iedereen die hunkert naar een “goed-in-je-vel”-gevoel!

Wat heb je nodig?
Doorzettingsvermogen. Het kost tijd en energie om soms jarenlang ingeslepen verkeerde patronen af te leren. De confrontatie met jezelf kan lastig zijn.

Het fijne van een yogales is, dat je helemaal je eigen niveau bepaalt. Je leert je grenzen bewaken. Jij voelt zelf, wat je op dat moment aankan.

Hoogste doel is de beste versie van jezelf bereiken.

Zeker in het begin is het belangrijk dat je geen les overslaat. Yoga is een levenshouding die in gaat slijpen. Als je verhinderd bent, kun je altijd inhalen.

Praktisch:
niet net gegeten hebben;
losse kleding aan, sokken, vest;
matje mee, evt. slaapzak/dekentje e.d.

Wat kun je verwachten?
Je wordt sterker en leniger, geestelijk en lichamelijk. Je signaleert eerder de symptomen van stress, zodat je kunt voorkomen dat de spanning onderhuids gaat.

Je energie neemt toe.

Let op:
Het is verslavend 😉

 

Lody van Leeuwen, Yoga docent