Bordspellen

Op woensdagavond vanaf 19:30 uur kunt u deelnemen aan allerlei bordspellen.

Er zijn nu al 20 mensen geweest, met gemiddeld ongeveer 10 mensen per avond. Er komen nog steeds nieuwe mensen bij. En er kunnen er nòg meer bij.
De deelnemersgroep is net zo divers als je bij deze activiteit zou verwachten: leeftijden tussen de 15 en 70 jaar en beginnende tot heel ervaren spelers. Sommige mensen komen elke avond, anderen wanneer het zo uitkomt.
De coördinator van de activiteit, Martijn Romijn, zorgt er voor dat er elke keer een doos gevarieerde spellen klaar staat; veel andere deelnemers brengen ook de nodige spellen mee.

meerspelers foto

Er wordt dus echt van alles gespeeld. Bijvoorbeeld: Carcassonne, Brugge, Het Dorp, Seven Wonders, La Cittá, Eminent Domain, Dominion, Hoogspanning, Carrara, Hawaii, Small World, Caylus, Mamma Mia.
De sfeer is heel ontspannen, iedereen die binnenkomt kan gemakkelijk aansluiten. Dat komt misschien door het leuke element van bordspelen: in tegenstelling tot de rest van het leven, is het toegestaan om iemand openlijk maar binnen de regels van een spel lekker dwars te zitten…
Dus: als je eens wat nieuws wil spelen: kom kijken op een woensdagavond en je wilt nooit meer weg!
Voor meer inlichtingen:
Martijn Romijn, tel. 079 331 89 93 of e-mail martrom59@gmail.com

MARATHON BORDSPELLEN

De bordspelgroep ‘Meerspelers’ heeft op 30 mei hun eerste bordspeldag gehouden. De hele dag, van 11 tot 11, werden spellen gespeeld door de leden en door een groot aantal andere bezoekers.
Waar het grote aantal door kwam?
Misschien doordat er nogal wat spellen te winnen waren; door het winnen van een toernooitje van het spel ‘Stier zoekt Bier’ en doordat onder bezoekers die aan tenminste 4 spellen meededen spellen werden verloot. Misschien doordat er voor iedereen een stuk taart was, of omdat de toegang gratis was?
Het meest waarschijnlijk is dat het gewoon kwam omdat bordspellen zo enorm leuk zijn.
Er is daarin zoveel veranderd sinds Monopoly en Risk. Handelsspellen, Beursspellen, collectieve spellen, biedspellen enzovoort enzovoort. Makkelijke spellen die je in 5 minuten begrijpt of hele moeilijke waarbij de uitleg alleen al een half uur duurt.
In ieder geval hadden wij, als Meerspelers, en de bezoekers een topdag, waaraan we uiteindelijk ook nog nieuwe leden overhielden.
En er is nog steeds plaats voor nieuwe mee(r)spelers op elke woensdagavond vanaf 19:30 uur, dus iedereen is welkom.

Wanneer?
Wekelijks op woensdag van 19:30 uur tot 23:00 uur

Waar?
De Patio, Gaardedreef 189

Kosten
€ 9.00 per maand voor leden
€ 11.00 per maand voor niet-leden

Coördinator
Martijn Romijn – tel. 079 331 89 93 – Mail: martrom59@gmail.com
Wilt u direct deelnemen en/of lid worden? Schrijf u dan in via dit aanmeldformulier.