Yoga

Wat is YOGA?

Yoga is een klassieke, 2000 jaar oude levensfilosofie, waarin je leert lichaam en geest in balans te brengen en te houden. Daarbij zijn verschillende wegen te bewandelen, die worden onderricht in verschillende yogastromingen.

Yoga 2013d0917t0929 qzh ZoetermeerS Gaardedreef (Patio)

Bij hatha yoga werken we vanuit het lichaam aan de harmonie; door middel van ademhalingstechnieken, oefeningen en concentratie wordt de innerlijke rust vergroot. De beheerste bewegingen en rekoefeningen stimuleren de bloedsomloop en onspannen de spieren. De adem staat daarbij centraal. Naarmate het lichaam zich bevrijdt van opgehoopte spanning, zal de energie toenemen. De geest wordt helder.

Voor wie is hatha yoga?

Voor iedereen die op een geheel nieuwe manier met zijn lichaam wil bezig zijn. Voor iedereen die van spanning af wil komen door te “werken” met het lijf. Voor iedereen die zichzelf wil leren kennen; zich bewust wil worden van verkeerde reflexen; wil leren omgaan met spanning. Voor iedereen die hunkert naar een “goed-in-je-vel”-gevoel !

Wat heb je nodig?

Doorzettingsvermogen. Moed. Eerlijkheid. Toewijding. Het kost tijd en energie om soms jarenlang ingeslepen verkeerde patronen àf te leren. Het opsporen van weggestopt verdriet en onderdrukte spanning is niet leuk, maar wel nodig. Soms wil je bijna niet weten hoe strak je spieren zijn, hoe vluchtig je concentratievermogen. Het fijne van yoga is, dat je helemaal je eigen tempo bepaalt. Jij voelt zelf, wat je aankan, waar je grenzen liggen. Je leert je lichaam en jezelf respecteren en waarderen. Je leert spanning tijdig herkennen. Je kunt spanning neutraliseren. Zeker in het begin is het belangrijk dat je geen les overslaat. Als je verhinderd bent, kun je altijd inhalen. Yoga is niet alleen dat moment op les; het is een levenshouding die langzaam bij je gaat horen. Later zul je merken, dat je op een heel natuurlijke manier het geleerde in het dagelijks leven toepast.

Wat kun je verwachten?

Je wordt sterker, weerbaarder. Minder snel uit evenwicht. Je concentratievermogen wordt beter. Je leert omgaan met stress. Je kunt beter ontspannen. Je kijkt positief naar de wereld en naar jezelf.

Eigenlijk kun je niet zonder yoga !

Lody van Leeuwen (Yoga-instructrice)

Wanneer?
Wekelijks op maandag van   9:00 uur tot 10:15 uur
Wekelijks op maandag van 10:15 uur tot 11:30 uur
Wekelijks op dinsdag van 9:00 uur tot 10:15 uur
wekelijks op dinsdag van 10:15 uur tot 11:30 uur
Wekelijks op woensdag van 17:30 uur tot 18.45 uur

Meivakantie: van 29 april t/m 5 mei.

Zomervakantie 2024: de zomerstop is dit jaar 3 maanden: juni, juli en augustus geef ik geen les.

Heel exacte begin- en eindtijden zijn dit niet. Een yogales ontwikkelt zich organisch, zoals jullie weten. Belangrijk is, dat er na elke les tijd is voor “een bakkie”. De biljarters komen om 11.45 uur binnen, maar wij kunnen nog thee/koffie drinken.

Waar?
De Patio, Gaardedreef 189.

Kosten
€ 21.50 per maand.
Voor deelname aan deze activiteit is de algemene lidmaatschap van Seghwaert Op Dreef (€ 12,- per jaar) verplicht.

Coördinator:
Lody van Leeuwen – tel. 06-18493634 – Mail: lollorosso@planet.nl

Neem voordat u zich inschrijft, contact op met de coördinator, dan weet u ook zeker of er plaats is.
Schrijf u zich daarna in via dit aanmeldformulier.