Aerobics

Er wordt wekelijks aerobics gegeven door een ervaren instructrice.
De aerobics is low-impact. Low-impact wil niet zeggen dat er met een lage intensiteit/activiteit wordt getraind, maar de impact ofwel de directe invloed op het lichaam wordt zoveel mogelijk beperkt, zodat de kans op blessures nihil is.

Zo worden er weinig springoefeningen gedaan en wordt er gelet op een goede houding.  De les start met een warming-up. In dit gedeelte van de les worden er oefeningen gedaan, die gericht zijn op het bevorderen van een goede doorbloeding van de spieren en het verhogen van hartslag en ademhaling als voorbereiding op het volgende gedeelte waarbij het trainings-, en muziektempo een stuk hoger zal zijn.

Na de warming-up wordt het uithoudingsvermogen en de coördinatie getraind op een hoog niveau, maar met een lage impact dus weinig springen maar wel veel beweging, gevolgd door een cooling-down met oefeningen die bedoeld zijn om de hartslag en het ademhalingsritme weer omlaag te brengen.

Er wordt af en toe getraind met gewichtjes of met een dynaband. Allerlei spiergroepen worden aangepakt bij de oefeningen.
De aerobics is dus geschikt voor vrouwen van 18 tot zolang mogelijk is.

Aanmelden is ook mogelijk via het formulier op deze site. Of kom gewoon eens langs en kijk zelf, u kunt dan geheel vrijblijvend een keer meedoen.

Wanneer?
Wekelijks op donderdag van 19.00 tot 20:00 uur en van 20.00 tot 21:00 uur.

Waar?
Sportzaal, Velddreef 84.

Kosten
€ 15.50 per maand.
Voor deelname aan deze activiteit is de algemene lidmaatschap van Seghwaert Op Dreef (€ 12,- per jaar) verplicht.

Coördinator:
Marina Segboer – Mail: jackenbabs@hotmail.com

Neem voordat u zich inschrijft, contact op met de coördinator, dan weet u ook zeker of er plaats is.
Schrijf u zich daarna in via dit aanmeldformulier.