Maatschappelijke stages bij uw buurtvereniging

Momenteel zijn er twee leerlingen, in het kader van maatschappelijke stages, aan de slag bij de buurtvereniging. Eén van hen geeft advies op het gebied van problemen met laptop, mobiele telefoon of tablet. Hij is tot en met eind juni, iedere vrijdagmiddag van half 5 tot half 6 in de Patio aanwezig om mensen te helpen. De ander heeft kennis gemaakt met de activiteiten van de buurtvereniging en ook hieraan deelgenomen. Hij heeft korte verhaaltjes geschreven over zijn bevindingen. De komende weken zult u iedere week een verhaaltje van hem op onze FB-pagina zien.

Hier het eerste verhaal …..

Hallo allemaal, ik ben een jongen van bijna 15 jaar, en zit op het Stedelijk College in het derde leerjaar. Ik mag 3 weken bij de Buurtvereniginig Seghwaert op Dreef een maatschappelijke stage doen. Op de dinsdagmiddag was er een hele leuke les van schilderen en tekenen. Er waren 12 enthousiaste kinderen. Sommige kinderen zijn nieuw binnen de vereniging en sommige komen al veel langer. Het was super gezellig en ze kregen allemaal limonade, koekjes en chocolade paas eitjes. Helaas, is het zo, dat veel kinderen tegenwoordig op hun mobiele telefoon zitten of op hun tablet of playstation. Ik bedoel niet tijdens de les hoor, maar in het algemeen. En dat is best zonde van het talent dat veel kinderen hebben. Ik kijk alvast uit naar de volgende les. Komen jullie ook?

Mijn tweede verhaal: Bridge.

Op donderdagavond was er weer een gezellige bridge avond. Het was heel druk, want de Patio zat helemaal vol. Iedereen had het naar zijn zin. Mijn moeder was al een tijdje op zoek naar vrijwilligerswerk. Ze werd erg enthousiast over de Buurtvereniging en heeft zich toen ook aangemeld als vrijwilligster. Die avond zou zij twee uurtjes kijken en meehelpen. Natuurlijk ging ik ook mee, want ik wilde wel even zien hoe ze het zou doen. Ze vond het hartstikke leuk om te doen zei ze, en dat kon ik ook goed zien. Ik dacht dat ik alleen maar zou kijken, maar mijn moeder heeft me aan het werk gezet. Omdat ik nog te jong ben, mag ik niet achter de bar staan. Maar mijn moeder zei, dat ik gewoon vanaf de barkruk (voor de bar) glazen kon afdrogen. Dat vond ik erg leuk om te doen.

Mijn derde verhaal: Yoga.

Op de woensdagavond is er altijd yoga, en ik heb meegedaan! Er was een groep van 8 vrouwen. Ik was de enige jongen in het gezelschap.
De oefeningen zijn vooral om de spieren los te maken en daardoor makkelijker te kunnen bewegen. Ook merkte ik dat iedereen ook tot rust kwam tijdens de ontspanning.
Ik hoorde zelfs iemand zachtjes snurken . Dat was best wel grappig. Yoga is om eerlijk te zijn niet echt mijn ding, maar ja, ik ben maar een jongen van bijna 15 ….. .
Stiekem moet ik wel toegeven dat ik wel minder rugpijn had. En er is nog ruimte voor nieuwe mensen, die dit ook willen proberen.

Mijn stage bij de Patio (Buurtvereniging Seghwaert op Dreef)

De drie weken stage zijn snel voorbij gegaan.
Ik vond het erg leuk om hier stage te mogen lopen.
Ik heb veel verschillende activiteiten meegemaakt.
De bridge groep, biljarten, klaverjassen, tekenen en schilderen, kinderbingo, bingo voor volwassenen, de yoga, en het zangkoortje voor vrouwen.
Ik heb geleerd dat er altijd wel leuke activiteiten te doen zijn voor alle leeftijden.
En het is hier super gezellig.
Dank jullie wel dat ik hier stage mocht lopen.

Commentaar van het bestuur

Geweldige stagiaire, het bestuur van de buurtvereniging is trots op jou. Je hebt geweldig je best gedaan, en bent met vlag en wimpel geslaagd voor je maatschappelijke stage. En wat helemaal fantastisch is, we hebben al vervolg afspraken gemaakt. We gaan nog geweldige dingen doen.

Zie voor informatie www.seghwaertopdreef.nl.