Aerobics extra tijd, en nog plekken vrij

Per 06 oktober 2022 zijn is er een extra les aerobics namelijk het uur voor het huidige uur.

Er wordt wekelijks aerobics gegeven door een ervaren instructrice.
De aerobics is low-impact. Low-impact wil niet zeggen dat er met een lage intensiteit/activiteit wordt getraind, maar de impact ofwel de directe invloed op het lichaam wordt zoveel mogelijk beperkt, zodat de kans op blessures nihil is.

Zo worden er weinig springoefeningen gedaan en wordt er gelet op een goede houding.  De les start met een warming-up. In dit gedeelte van de les worden er oefeningen gedaan, die gericht zijn op het bevorderen van een goede doorbloeding van de spieren en het verhogen van hartslag en ademhaling als voorbereiding op het volgende gedeelte waarbij het trainings-, en muziektempo een stuk hoger zal zijn.

Na de warming-up wordt het uithoudingsvermogen en de coördinatie getraind op een hoog niveau, maar met een lage impact dus weinig springen maar wel veel beweging, gevolgd door een cooling-down met oefeningen die bedoeld zijn om de hartslag en het ademhalingsritme weer omlaag te brengen.

Er wordt af en toe getraind met gewichtjes of met een dynaband. Allerlei spiergroepen worden aangepakt bij de oefeningen.
De aerobics is dus geschikt voor vrouwen van 16 tot 60 jaar.

Aanmelden is ook mogelijk via het formulier op deze site. Of kom gewoon eens langs en kijk zelf, u kunt dan geheel vrijblijvend een keer meedoen.

 

Wanneer?
Wekelijks op donderdag van 20:00 uur tot 21:00 uur. (momenteel vol)

en per 06-10-2022 ook op donderdag van 19:00 uur tot 20:00 uur (nog plekken  vrij)

Waar?
Sportzaal, Velddreef 84.
aanmelden kan via info@seghwaertopdreef.nl