Enjoy Vrouwenkoor

Vrouwenkoor Enjoy bestaat uit ongeveer 30 koorleden tussen de 30 en + 60 jaar, die o.l.v. dirigent Peter Dingemanse wekelijks op donderdagochtend van 9.15 uur tot 11 uur in de Patio bezig zijn met het instuderen van allerlei musicalnummers of popmuziek. De dirigent begeleidt het koor op de piano en schrijft een deel van de arrangementen zelf.

Er wordt aandacht besteed aan stemvorming, ademhaling en presentatie. Instuderen gebeurt met bladmuziek, maar bij een uitvoering wordt gestreefd naar alles uit het hoofd zingen. Er wordt driestemmig gezongen, serieus gestudeerd, maar, Enjoy – de naam zegt het al – is in de eerste plaats genieten, van het zingen en van de relaxte sfeer. Enjoy is een heel toegankelijk koor met verschillende mensen die door hun enthousiasme voor het zingen een hechte groep vormen. Nieuwe leden bij de sopranen en mezzosopranen zijn welkom.
Meer informatie op http://enjoyzoetermeer.blogspot.nl of bij Marianne Nieuwlaat
tel: 06-55913161

Het laatste kwartaal van 2018

Na de zomervakantie is Enjoy weer snel gaan repeteren voor het optreden in Rijswijk.

Het aangekondigde Korenfestival op 29 september in Oosterheem, waarvoor Enjoy zich had aangemeld, ging jammer genoeg niet door omdat er te weinig koren wilden of konden deelnemen.

Op 30 september stonden we in Woonzorgcentrum Steenvoorde. Dit prachtige huis beschikt over een echte theaterzaal met coulissen en een grote vleugel op het podium. Helaas was niet het voltallige koor aanwezig en dat was misschien maar goed ook, want met zo’n grote vleugel bleef er maar net genoeg plaats over voor de koorleden. We zongen met achttien vrouwen sterk. De bewoners genoten zichtbaar en het klonk ook heel goed. Peter onze dirigent was zeer tevreden.

Er zijn ook twee nieuwe dames langs gekomen op de repetities. Zo te zien vonden ze het erg gezellig en worden ze lid van Enjoy.
In oktober zijn we ook alweer met ons Kerstrepertoire begonnen. (Dat kan best want de pepernoten liggen tenslotte ook al in de winkels. ;-))

Dit jaar geeft Enjoy weer een Kerstconcert in de Patio. Dus wilt u in de kerststemming komen, kom dan op donderdag 20 december om 10 uur naar de Patio om naar ons te luisteren. Enjoy heeft een heel scala aan vrolijke traditionele kerstsongs en ook Nederlandse kerstliedjes. De toegang is gratis, maar het is fijn als u zich van tevoren aanmeldt, want de zaal is zo vol.

Vooruitblik voor 2019/ Jubileumjaar!

2019 is voor Enjoy een jubileumjaar. Ons koor bestaat in oktober 30 jaar.

We beginnen het jaar op 10 januari met na de repetitie een pub quiz en vervolgens een gezellige lunch met alle koorleden in de Patio.

Op 17- 24 en 31 januari is er weer een Open Huis. Mensen die eens willen ervaren hoe het is om in een koor te zingen, zijn van harte welkom. Enjoy is een gezellige hechte groep en we kunnen nog wel wat versterking gebruiken. De repetities zijn op donderdagochtend van 9.15 tot 11 uur.

Door het jaar heen worden er nog enkele optredens gegeven via Fonds 1818 in diverse woonzorgcentra in de regio. De ouderen genieten hiervan en we zingen dan ook speciaal wat oude Nederlandse liedjes, naast ons normale repertoire.

Verder werkt Enjoy toe naar het jubileumconcert op zondagmiddag 13 oktober in het CKC in Zoetermeer. Na de zomer volgt hierover meer informatie en kunnen we al een tipje van de sluier oplichten over het programma en dergelijke.

Er is nog plaats voor nieuwe leden.
Zie ook de weblog van Enjoy:  http://enjoyzoetermeer.blogspot.nl

Als u lid wil worden van een afdeling zoals het koor, is het lidmaatschap van SOD een voorwaarde.

Wanneer?

Wekelijks op donderdag van 9:15 uur tot 11:00 uur.

Waar?

De Patio, Gaardedreef 189.

Coördinator:

Marianne Nieuwlaat – tel: 06-55913161