Enjoy Vrouwenkoor

Vrouwenkoor Enjoy bestaat uit ongeveer 30 koorleden tussen de 30 en + 60 jaar, die o.l.v. dirigent Peter Dingemanse wekelijks op donderdagochtend van 9.15 uur tot 11 uur in de Patio bezig zijn met het instuderen van allerlei musicalnummers of popmuziek. De dirigent begeleidt het koor op de piano en schrijft een deel van de arrangementen zelf.

Er wordt aandacht besteed aan stemvorming, ademhaling en presentatie. Instuderen gebeurt met bladmuziek, maar bij een uitvoering wordt gestreefd naar alles uit het hoofd zingen. Er wordt driestemmig gezongen, serieus gestudeerd, maar, Enjoy – de naam zegt het al – is in de eerste plaats genieten, van het zingen en van de relaxte sfeer. Enjoy is een heel toegankelijk koor met verschillende mensen die door hun enthousiasme voor het zingen een hechte groep vormen. Nieuwe leden bij de sopranen en mezzosopranen zijn welkom.
Meer informatie op http://enjoyzoetermeer.blogspot.nl of bij Marianne Nieuwlaat
tel: 06-55913161

Enjoy nieuws van 2018

Enjoy is dit jaar begonnen met een optreden in de Herbergier op 14 januari. Het was bijna een thuiswedstrijd, want de Herbergier ligt aan de Zegwaartseweg. Vooral onze Nederlandse liedjes deden het goed bij de bewoners en er werd ook gedanst bij de uptempo songs.
Op 25 januari is de zangworkshop “Beach Boys” van start gegaan, met vijf nieuwe deelnemers. Enjoy oefende dus wekelijks op songs zoals Barbara Ann, I get around, God only knows. Het is de bedoeling dat totaal 7 nieuwe nummers er in acht weken in zitten en dat is hard werken, vooral voor de workhoppers, maar ook voor de vaste koorleden.

Op zondag 18 maart om 14.00 uur heeft Enjoy een optreden gegeven in Woon Zorg Centrum Magnolia in Oosterheem. Er wordt opgetreden via “Koren zingen voor ouderen” van Fonds 1818. Enjoy bracht een flink aantal nummers uit het bestaande repertoire, maar uiteraard ook een aantal Nederlandse liedjes zoals Zing, vecht, huil, bid, lach werk en bewonder, Het Dorp en Mag ik dan bij jou. Ook hierbij hebben de bewoners zichtbaar genoten. Muziek spreekt bijna iedereen aan, ook mensen met geheugenproblemen.

Op zondag 25 maart om 19.30 uur heeft Enjoy een Beach Boys concert gegeven in de Patio, samen met de deelnemers van de workshop. Enjoy opende het concert met een aantal eigen nummers, vervolgens was er een kort gastoptreden van het zangduo “Wij van Fleur” met liedjes van Frans Halsema en Jacques Brel. Na de pauze bracht Enjoy de nieuwe Beach Boys songs ten gehore. Het was een gezellige, maar vooral nostalgische avond.

Het wordt dan weer tijd voor ons jaarlijkse (heel gezellige) uitje met de koorleden- nog een verrassing wat het gaat worden. Vorig jaar waren we gaan lunchen en daarna hebben we de vlinders bekeken in “Vlinders aan de Vliet”.

Op zaterdag 9 juni staat er weer een optreden voor ouderen op het programma. Ook weer bij de Herbergier, maar dit keer in Delft.

Op 16 juni viert een van de koorleden haar verjaardag in het Wapen van Zoetermeer. Ze heeft ons gevraagd of wij voor haar een aantal nummers willen zingen, en uiteraard zijn wij van de partij. Leuk een feestje!
Voor september staan er weer een aantal optredens op de planning. Enjoy neemt wellicht deel aan een Korenfestival op 29 september in Oosterheem, nadere informatie daarover volgt.

Op 30 september gaat Enjoy naar Rijswijk, om te zingen in huize Steenvoorde.
Enjoy kan nog altijd nieuwe leden gebruiken, maar met name hoge stemmen, dus sopranen en mezzosopranen. Je mag altijd een keer komen kijken op de repetities op donderdagochtend van 9.15 uur tot 11.00 uur. Meer informatie bij Marianne Nieuwlaat: 06-55913161.

Tijdens de schoolvakanties, van 14 juli t/m 26 augustus, zijn er geen lessen.

Er is nog plaats voor nieuwe leden.
Zie ook de weblog van Enjoy:  http://enjoyzoetermeer.blogspot.nl

Wanneer?

Wekelijks op donderdag van 9:15 uur tot 11:00 uur.

Waar?

De Patio, Gaardedreef 189.

Coördinator:

Marianne Nieuwlaat – tel: 06-55913161